Er din hund flyder eller synker? ……Nej, det kan man jo ikke sige, vel? Vi går jo ikke og samler hundelorten op for at smide den i wc’et og tester den

I stedet for ordsproget “Et æble om dagen holder lægen væk”, kan vi sige ” Et BEN om dagen holder dyrlægen væk”!

Der er faktisk en rigtig god måde hvorpå man kan se om en hund får rå ben nok (hunden er carnivor og skabt til at spise rå dyr). Rå kødben er for hunden, fantastisk for mange ting. Det er selvfølgelig en del af BARF-konceptet, men ikke alle har tid og råd til at BARF’e. Så et kødben i ny og næ kan gøre underværker. Meget gerne de blødere ben, som ribben fra klovdyr (ikke gris) og hest, hele kyllinger og kalkun, alle kød- og knogledele fra kanin og harer. Og, nej, rå ben splintrer ikke, kun tilberedte. Ben fra rørknogler kan godt bruges, men de slider tænderne en del.

Ben er også super godt hvis hunden døjer med fyldte analkirtler og laver fartstriber henover det nye gulvtæppe…..! Ben resterne (som altså ikke er skarpe, hvis de er rå) hjælper med at tømme disse kirtler med almindelig afføring. Så slipper man også for den grimme lugt og ånde.
😀

Nå, hvordan kan man så se om de får knogler nok? Husker I, i de gode gamle dage (ja mindst 30 år siden ) hvor man fandt hundelorte alle steder og de var HVIDE og tørre? De var pulveriserede på kortere tid end en uge. I dag ser de mere slimede og snaskede ud, selvom de har ligget i et par dage. Det skyldes det kommercielle foder vi giver vores hunde, med meget lidt naturlige råvarer og ingen ben.

Herunder ser I mig stolt fotografere en af min egen hunds flotte afføring. Det er ca 24 timer siden den lagde denne smukke hvide kage i min have. Den var brun i går, hvid i dag.

Der er meget mere nyttig viden at få om foder og andre spændende ting, på teoriaftenerne, for mine træningshold.